Familiehypotheek

 
Menu

 

Van Koesveld Hypotheken introduceert de Familiehypotheek en maakt kopen weer bereikbaar. Nu de huizenmarkt op slot zit, is het zaak om eigen kinderen, vaak starters op de woningmarkt, toch aan een woning te helpen. Ook op latere leeftijd is dit de aangewezen manier om door te stromen op de woningmarkt.

Omdat er relatief veel spaargeld aanwezig is in Nederland en vooral op de Veluwe, is er nu een simpele mogelijkheid om toch de gewenste woning aan te kopen met de Familiehypotheek. Er is zelfs geen bank nodig die de hoge marge opstrijkt en bepaalt of een hypotheek wel kan worden verstrekt. De Familiehypotheek kent geen verborgen provisie, geen verplichtingen van aanvullende verzekeringen of iets dergelijks. De akte wordt notarieel vastgelegd. In het overzichtelijk digitaal dossier, net als bij internetbankieren, is er inzage in de lening. Voordeel is dat deze tussentijds flexibel gewijzigd kan worden. De Familiehypotheek kan ook als aanvulling op de hypotheek bij de bank geregeld  worden. Doordat deze overeenkomst nu ook notarieel goed vastgelegd kan worden in leningregister, worden familieproblemen voorkomen.

Spaargeld brengt slechts 2,5% op en hypotheekrente is zomaar 4,5%. Het is het slimmer om deze marge van 2%  in familie te houden in plaats van deze aan de bank te betalen. Men kan kiezen om tegen de laagst mogelijk rente te lenen, maar slimmer is het om tegen hypotheekrente van 4,5% te lenen, zodat men een hogere belastingaftrek heeft. De ouders krijgen dan belastingvrij een hogere rente op het eigen uitgeleende geld. Een andere overweging kan zijn een gedeelte van deze hogere rente, tot maximaal 5.030 per jaar, weer te schenken aan de kinderen. Daardoor wordt de woonlast fors verlaagd en is er meer ruimte om sneller af te lossen.

Hiermee speelt de Familiehypotheek al vroegtijdig in op de nieuwe hypotheekregels van 1 januari 2013 waarbij 100% van de hypotheek afgelost moet zijn aan het einde van de looptijd. Een Familiehypotheek is specialistisch werk en zal meer advies vergen van de hypotheekadviseur en de notaris dan een gemiddelde hypotheek. Echter de ruimere hypotheekmogelijkheden en de forse besparingen bieden veel perspectief in de huidige lastige woningmarkt. Meer informatie op www.familiehypotheek.eu of telefoon 0342-424242 bij Van Koesveld.

 Rekenvoorbeeld

Bankhypotheek      200.000

Bankrente 4,5% =      9.000

Ouders     2,5% =       5.000

Winst bank/jaar =       4.000     -> -> -> ->

 

Familiehypotheek           200.000

Familierente  4,5%             9.000

Ouders          4,5%             9.000
Winst ouders / jaar             4.000

Dit bedrag schenken = extra aflossing

 

Barnseweg 114 - 3771 RP - Barneveld - www.koesveld.nl -  Tel. 0342-424242 - info@koesveld.nl